Nooit meer zelf je tuin water geven – deel 1

Vandaag vertellen we je hoe je ervoor kan zorgen dat je nooit meer zelf je tuin water hoeft te geven. In deze blogreeks nemen we je mee in de toch wel wat ingewikkelde wereld van bewateringssystemen. Als officieel partner van GARDENA® en expert op het gebied van makkelijk tuinieren, bezitten wij over een hoop kennis die wij graag met je delen. We geven antwoord op vragen als; ‘Welk bewateringsysteem past het beste bij jouw tuin?’ ‘Of hoe je er voor zorgt dat je tuin nooit meer droog komt te staan?’ Daarnaast delen we een hoop tips en tricks om ervoor te zorgen dat jij straks meer tijd over houdt om te doen wat je het liefst doet. Genieten van je tuin bijvoorbeeld.

Gemiddeld zijn wij Nederlanders in de zomer zeker 20 minuten per dag bezig met het bewateren van onze tuin. Naast dat dit enorm veel tijd en ergernis kost, kost dit ook nog eens onnodig veel water. Geloof ons, dat kan duurzamer, slimmer en ook nog eens automatisch.

Er zijn twee dingen die ons zo enthousiast hebben gemaakt tijdens het oprichten van onze formule: water en tijd. Water is de belangrijkste bron van bestaan, niet alleen voor ons maar ook voor de natuur om ons heen. Doen wat jij het liefst doet, verdient meer tijd. Die twee dingen gecombineerd delen met jou, dat is waar wij het voor doen. 

Onze ambitie is om meer water te besparen tijdens het sproeien van jouw tuin, op een manier waardoor jij meer tijd over houdt. Tijd om te genieten, van de tuin, van elkaar, van je vakantie, van alles wat het leven mooi maakt. Dit doen we door samen op zoek te gaan naar jouw manier van gemakkelijk en slim tuinieren. Vanuit onze innovatieve ambitie en daadkrachtige expertise.

Je hoeft het niet zelf te doen

Tegenwoordig zijn er systemen die er voor zorgen dat je je tuin nooit meer zelf water hoeft te geven en volledig kan automatiseren. Van het bewateren van je planten tot het maaien van je gazon, alles kan inmiddels volledig automatisch. Slim en makkelijk tuinieren noemen wij dat. Wanneer het systeem eenmaal ligt is het makkelijk, kost het weinig tijd en gaat het bijna volledig vanzelf.

Maar de weg daarnaar toe… De weg daarnaar toe is nu nog onnodig ingewikkeld en ontzettend tijd rovend. Wanneer je besluit een bewateringssysteem aan te leggen en een bezoekje aan de bouwmarkt brengt, zul je merken dat je door de bomen het bos niet meer zal zien. Talloze merken, oplossingen, vage apparatuur en onduidelijke uitleg. Het inlezen, uitmeten en bedenken kost onnodig veel tijd en energie en meestal is het dan niet de meeste efficiënte en duurzaamste oplossing. Logisch ook want het is ingewikkelder verhaal dan het misschien van te voren lijkt. Daar helpen wij je graag bij.

Slim en makkelijk tuinieren

Wij zijn geschoold en gespecialiseerd in het Gardena® smart system – een professioneel systeem voor jouw tuin dat wateroplossingen, gazonverzorging en méér op een plek aanbiedt. Het GARDENA® smart system is de eerste intelligente technologie die je helpt bij je passie voor tuinieren. Waar je ook bent, controle over je gazon en planten met de Gardena smart App. De smart Sensor meet lichtintensiteit, temperatuur en en bodemvochtigheid. Hierdoor geef je de smart Water Control, geheel automatisch, nooit teveel of te weinig water. De smart SILENO+ robotmaaier zorgt voor een perfect gazon. Hoe lang je ook weg bent, je komt altijd thuis bij een perfect onderhouden tuin.

Samen gaan we opzoek naar de beste, passende mogelijkheden voor jouw gemakkelijke en slimme tuin en zorgen we ervoor dat je zelf nooit meer je tuin water hoeft te geven. Want geloof ons, zo ingewikkeld hoeft het echt niet te zijn.

In het volgende deel vertellen wij je over ‘Het verborgen geheim van de perfect bewaterde tuin’. Mocht je daar nou niet op kunnen wachten en helemaal klaar zijn met het bewateren van je tuin? Wij helpen je graag verder. Vul dit formulier in en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvend telefonisch advies waarin we samen gaan kijken wat het beste bij jouw tuin en je behoeftes past!

Als officieel partner van GARDENA® bieden wij het GARDENA® smart system aan – dit professionele systeem voor jouw tuin omvat wateroplossingen, gazonverzorging en meer op één plek. Op deze manier ervaar jij meer comfort, vrijheid en de maximale controle over de verzorging van je tuin. Zodat je tijd over houdt om te doen wat je het liefste doet. Genieten van je tuin bijvoorbeeld.