Een Robotmaaier en egels in uw tuin.

Meer en meer van ons gaan over op een robotmaaier om het gazon netjes te houden. Maar ondanks dat ze veel tijd en vervelend werk besparen, kunnen ze schadelijk zijn voor sommige dieren die in onze tuin leven, zoals egels, bijen en vlinders. Het beschermen van dieren in het wild is niet moeilijk, zolang u deze paar tips in gedachten houdt.

De dieren die in uw tuin leven, hebben hun eigen behoeften, die kunnen verschillen van die van u als tuinier – maar iedereen gelukkig houden is niet zo moeilijk als u misschien denkt. Ga als volgt te werk om ervoor te zorgen dat egels en andere dieren zich thuis voelen in uw tuin zonder regelmatig uw gazon te moeten opofferen:

Overdag maaien

Hier is nog een eenvoudige truc om ervoor te zorgen dat kleine egels en uw robotmaaier elkaar niet in de weg zitten: maai uw gazon alleen overdag, omdat egels avond- en nachtdieren zijn. Het is zeer zeldzaam om ze overdag buiten te zien. Een robotmaaier die ’s nachts loopt, kan een gevaar voor hen zijn, of ze het horen of niet. Als ze de robot niet opmerken, hebben ze geen kans om te reageren. Zelfs als ze het geluid van de grasmaaier horen, is hun reactie niet nuttiger: in plaats van te proberen te ontsnappen, rolt een egel op in een stekelige bal – die hen in dit geval niet tegen letsel beschermt.